
מחפשים ביטוח דירה? בכתבה הבאה כל הנתונים החשובים לבחירת ביטוח הדירה האופטימלי שיעניק לכם כיסוי מושלם!
1. ביטוח דירה
המרכיב הבסיסי בביטוח דירה הינו ביטוח מבנה. ביטוח מבנה מספק כיסוי ביטוחי למבנה הנכס ולאלמנטים הקבועים בו, כגון דלתות, חלונות, ועוד. ביטוח מבנה יגן עליכם במקרה שהנכס ייפגע מנזקי טבע שונים, מהתפוצצות, משריפה, מהצפה ומנזקי טבע אפשריים נוספים. עם זאת, ביטוח מבנה איננו מעניק לכם כיסוי אופטימלי ואיננו כולל נזקים אפשריים לנכס כמו נזקי צנרת, נזקי איטום, נזקים שייגרמו לצד ג' כתוצאה מכשל בנכס, ולעיתים קרובות – גם נזקי רעידת אדמה, במידה ותתרחש, אינם כלולים בפוליסת ביטוח מבנה בסיסית. כמו כן, במידה והדירה כוללת מחסנים צמודים, בריכת שחייה, או עסק שמתנהל בתחומיה, ביטוח מבנה בסיסי לא יעניק להם כיסוי ביטוחי. את הביטוח הבסיסי תוכלו לשדרג בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם. תוכלו להרחיב את ביטוח המבנה הבסיסי ולהוסיף כיסוי ביטוחי לנזקי איטום, נזקי צנרת, נזקי רעידת אדמה, ותוספות נוספות. כמו כן, אם חשוב לכם לבטח את עצמכם במקרה של נזק לצד ג', תוכלו להוסיף אל ביטוח המבנה גם ביטוח לנזקי צד ג'. תוספת אופציונלית נוספת היא ביטוח התכולה שבדירה, ובמקרים מסוימים היא מומלצת ביותר.
2. התאמה
בגדול, פוליסת הביטוח המומלצת היא זו המותאמת באופן אופטימלי לצרכים שלכם. אם לקחתם משכנתא, למשל, יהיה עליכם לרכוש ביטוח מבנה הכולל נזקי רעידת אדמה ונזקי צנרת. מעבר לכך, אם רכשתם דירה במצב ישן יחסית, יתכן בהחלט שתפגשו בנזקי מבנה משמעותיים בהמשך הדרך, ומומלץ מאוד לבטח את עצמכם מפני הוצאות עתידיות גדולות. אם אתם מתעניינים בביטוח לדירה שאתם מתגוררים בה בשכירות, היקף הביטוח המומלץ עבורכם הוא נתון שתלוי בבעלי הדירה. אם בעל הדירה איננו מגלה נכונות להשתתף בתשלום של נזקים עתידיים בדירה ואף מעגן זאת בחוזה השכירות, יהיה חכם מצדכם להיערך לכל אפשרות של נזק עתידי. עם זאת, במידה ובעל הבית שלכם גמיש יותר, תוכלו להגיע אתו להסכמות לגבי אופי הנזקים בתיקונם יהיה מוכן להשתתף ותקרת המחיר שלהם. לאחר שתגבשו הסכם ברור, תוכלו לבחור את ביטוח הדירה המתאים. כמו כן, האופציה של השתתפות בעל הדירה בתשלום פוליסת הביטוח איננו מופרך. נסו להציע זאת, ובמקרה הגרוע ביותר – תיענו בשלילה...
3. תמחור
את סכום הביטוח של המבנה קובעים באופן הבא: גודל הדירה מוכפל בעלות הבנייה, כאשר עלות הבנייה המשוערת נקבעת על פי המדדים של חברת הביטוח, ומתייחסת, בין היתר, לרמת הגימור הקיימת בדירה. זקוקים לביטוח דירה? צאו אל השוק (במובן הווירטואלי כמובן...) ובקשו הצעות מחיר. בדקו את היקף הכיסוי הביטוחי ואת המחיר, ואל תהססו לעמת את חברות הביטוח עם הצעות מתחרות, ולהשיג הצעת מחיר זולה באופן משמעותי.