
נתוני השוק לא טועים, ישנה ירידה בביקוש דירות חדשות מה שמביא להורדת מחירים.
האם המחאה עושה את שלה? לא בטוח. מסתבר שהשינוי כבר החל מאפריל.
מחאת הדיור חוגגת השבוע חודש להתחלתה. צעירי ארצנו שהחלו את המאבק גררו אחריהם כמעט את כל תושבי המדינה שרק נתנו רוח גבית למהלך עתידי מתבקש, הוזלת הדירות.
אומנם קצת קשה לדעת מה יוליד בסופו של דבר המאבק, אבל לאור הפרסומים נראה כי התאוששות השוק עליה מדברים בשבוע האחרון החלה עוד לפני גל המחאה הגדול וידה עוד נטויה.
לפי נתונים סטטיסטים מתברר כי ישנו שינוי משמעותי בביקוש וקניית דירות חדשות בין הרבעון הראשון של השנה, שתקופתו ינואר עד מרס לבין הרבעון השני, אפריל עד סוף יוני (לפני המחאה הגדולה).
ביקוש קניית הדירות החדשות בין שתי התקופות ירד בכ 21 אחוזים. עוד לפי הנתונים שהוצגו השבוע, כמות הדירות המבוקשות לחודש יוני עמדה על כ 2430 דירות וזאת לעומת חודש ינואר, אז עמד הביקוש על 3180 יחידות דיור.
מסתבר כי מי שמיהר בתחילת השנה לרכוש דירה כנראה והתפקח בחודש אפריל וההאטה בקניית הדירות החלה ואף מתחזקת. מה שיוכל לשפוך אור לגבי העתיד הוא נתוני הרבעון השלישי של השנה, ולנתונים הקיימים יתווסף גם גל המחאה הגדול שבטוח ייתן את הטון ויעמיד את הנתונים על ביקוש נמוך יותר מכפי שרואים היום. עוד לפני סוף אוקטובר, אז נדע באמת עד כמה המחאה עשתה את שלה, יש מי שכבר צופה ומרגיש את הירידה במחירי הדירות.
מומחי כלכלה טענו השבוע שבלי קשר למחאה דברים כבר החלו להשתנות בשוק, וכהוכחה לכך ניתן לשמוע היום לא מעט משרדי תיווך שמדברים על ביטול עסקאות שכבר היו חתומות על הנייר ולא יצאו לפועל בשל "מחשבה שנייה" והתעוררות השוק. בנוסף, השבוע נסגרו כמה עסקאות וזאת רק לאחר שקבלני הבניין הורידו את המחיר בכ 6 אחוזים ויותר.
ואם מישהו עוד מחפש הוכחה אחת קטנה על השינוי שכבר מתבצע ועוד יכה גלים, להלן אנקדוטה קטנה. כולנו זוכרים איך במרס האחרון ראינו עדר של 2000 אנשים דוחפים ומתחננים לשים את ידם על פרויקט הענק של "גינדי אחזקות" בראשון לציון, שהצליח למכור בשעה 180 דירות שעלות כל אחת מהן עמדה על 1.75 מליון ₪ ואף הגיעה ל 3 מליון ₪ (דירות היוקרה שבבניין).
בניגוד למה שראינו אי שם במרץ, השבוע הודיעו ראשי "גינדי אחזקות", קוסמי מכירות הדירות בשעה, כי כנס המכירות הגדול השני בראשון לציון שיועד למחזיקי כרטיסי אשראי שופרסל ותוכנן למחר בוטל. התגובה הרשמית של "גינדי אחזקות" הייתה: "לקוחות החברה ביקשו לבצע את המכירה בצורה פרונטאלית ולא ע"י מכרז". התגובה שאנחנו חושבים שהיא הנכונה? אין סיכוי בעולם שאחרי גל המחאה הזה מישהו יסכים לשלם את הסכומים האלה ועוד יותר מכך לעמוד בתור בשביל זה.
יש דברים שקורים כנראה רק פעם בחיים.
חנית אטדגי הינה כתבת מייאסטייט וכל הכתבות באתר מקוריות ובלעדיות.